Over onsDamoiseax-Laeven Makelaardij is een klein “eigenwijs” makelaarskantoor

Het is een éénmanszaak waarin Jos Damoiseaux zijn deskundigheid, vakmanschap, kennis en creativiteit inbrengt en zijn partner Marij hem ondersteunt. Jos kiest bewust voor kleinschalig werken. Daardoor is DLM flexibel -de lijnen zijn kort en direct- en kan het kantoor een redelijke prijsstelling hanteren voor de geleverde diensten. Er is immers geen overhead en duur kantoor.

Jarenlange ervaring in de Makelaardij
Jos Damoiseaux heeft een jarenlange ervaring in de makelaardij en doet de dingen op zijn eigen wijze. Hij kiest voor de persoonlijke benadering met oog en oor voor de wensen en behoeften van de klant. DLM werkt als een slow food kok: gedegen, zonder te overhaasten en met “fingerspitzen” gevoel.

Alles moet goed en slim afgestemd zijn om de perfecte deal te sluiten.
Jos neemt de tijd voor U bij het proces van het zoeken/kopen, verkopen en taxeren van een woning. Betrouwbaarheid staat hoog in het vaandel. Alles wordt goed doordacht en zorgvuldig binnen de afgesproken kaders en termijnen afgehandeld. Damoiseaux-Laeven Makelaardij doet wat het belooft.
 

Gericht aanbod, echte aandacht

Om er voor te zorgen dat er voor de klanten inderdaad persoonlijke aandacht kan zijn, houdt het kantoor de opdrachtportefeuille bewust beperkt. DLM heeft een goede kennis van de markt in Veldhoven, Eindhoven, de Kempen en omgeving en weet wat een woning waard is, mag kosten of moet opbrengen.

Alle diensten onder 1 dak
Klanten kunnen er dan ook terecht voor de verkoop, aankoop of taxatie van speciale en of minder courante huizen. Damoiseaux-Laeven Makelaardij garandeert discretie waar dat gevraagd wordt bij opdrachten in moeilijker situaties bv. taxaties van een woning bij scheiding en boedelverdeling bij een erfenis. U kunt er ook terecht voor algemeen advies of het vragen van een second opinion.

Tot slot:
Jos Damoiseaux brengt zijn levenservaring en wijsheid mee als u er voor kiest met hem in zee te gaan. U komt niet voor verrassingen te staan en zijn er geen rare fratsen. Zijn motto is “Gewoon gewoon doen!”.

-----------------------------------------------------------------------
 

Een woning kopen / Aankoopbegeleiding

Damoiseaux-Laeven Makelaar is er voor:
 • starters, doorstromers, ouderen, kortom mensen in alle levensfasen;
 • mensen uit Veldhoven, Eindhoven, de Kempen en omgeving;
 • verhuizers uit Nederland en het buitenland die in Veldhoven en omgeving willen wonen.
Ons kantoor heeft steeds maar een beperkt aantal opdrachten in behandeling om er echt voldoende persoonlijke zorg en tijd aan te kunnen besteden. Een huis kopen doe je niet zomaar.
DLM stuurt het proces met een helder stappenplan:

STAP 0:
Als koper moet je voor jezelf goed helder krijgen waar en hoe je wilt wonen. De nieuwe woning moet passen bij je huidige of toekomstige levensfase. Het beschikbare budget speelt daarin uiteraard een rol. Wonen moet immers plezier geven en niet een constante zorg zijn.

STAP 1:
In een eerste kosteloos gesprek helpt Jos Damoiseaux u uw woonwensen op een rij te zetten. Hij begeleidt u daarbij op een creatieve manier en verbreedt zo uw kijk op wonen, waardoor en er nieuwe, andere  perspectieven ontstaan.

STAP 2:
Als u daarna besluit via ons kantoor uw nieuwe woning te gaan aankopen,  kunt u er van verzekerd zijn dat alles in het werk wordt gesteld om zoveel mogelijk van uw wensen te realiseren. Dat wordt vastgelegd in een schriftelijke overeenkomst. Daarin leggen we de uit te voeren werkzaamheden vast en wat daarvan de kosten zijn.

STAP 3:
Mogelijkheid 1:
U zoekt zelf op huizensites naar geschikte woningen, waarvan u er enkele zelf eerst gaat bezichtigen. Als een van de huizen echt uw interesse heeft schakelt u DLM in. Ik maak vervolgens een afspraak met de verkopende makelaar voor een gezamenlijke bezichtiging. In de nabespreking daarvan zetten we alle voors en tegens op een rij, waarna u beslist of u wel of niet wilt doorgaan met het aankopen. Ons kantoor regelt dan de verdere aankoop, uiteraard steeds in nauw overleg.

Mogelijkheid 2:
Ik selecteer op basis van uw wensen een aantal passende woningen en spreek die met u door. Vervolgens kiest u uit die selectie één of twee huizen die u aanspreken. Ons kantoor organiseert dan een bezichtiging en begeleidt u daarbij. Na de bezichtiging(en) volg de  nabespreking waarin we alle voors en tegens op een rij zetten.

U beslist daarna of u met de koop van de woning verder wilt gaan. Als dat zo is regelt DLM de verdere aankoop, uiteraard steeds in nauw overleg met u.

Niets gevonden?
Voor zowel mogelijkheid 1 als 2 geldt dat wanneer u niet verder wilt met de aankoop het proces van zoeken opnieuw begint.

 

Wat doet DLM tijdens het aankoopproces.

 • DLM adviseert u over de aankoopprijs en voert de onderhandelingen daarover. Dat geldt ook eventuele gewenste bouwkeuringen, de staat van onderhoud en geconstateerde gebreken;
 • Ons kantoor doet zelf niet in afsluiten van hypotheken, maar kan U desgewenst in contact brengen met vertrouwde financiële instellingen of tussenpersonen die uw hypotheek regelen.
 • DLM controleert de koopovereenkomst en de akte van levering;
 • DLM voert een inspectie van de woning uit voor de overdracht en begeleidt u bij het notarisbezoek.

-----------------------------------------------------------------------
 

Uw woning verkopen

Er zijn tal van redenen waarom je je huis wilt verkopen. Dat kan bv. zijn omdat je anders (groter-kleiner-aangepast) wilt gaan wonen, gaat verhuizen, de persoonlijke situatie het nodig maakt bv. bij scheiding, financiële tegenslag e.d..

Wat ook de reden mag zijn Damoiseaux-Laeven Makelaardij kan u helpen bij de verkoop van uw woning. Ons kantoor is aangesloten bij “VastgoedPro”. Vastgoed Pro wil als beroepsorganisatie de aangesloten professionals binnen de vastgoedsector laten excelleren in de uitoefening van hun beroep. Zij ondersteunen DLM met allerlei hulpmiddelen, deskundigheidsbevordering en slimme tools voor de verkoop van woningen.

Bij het verkopen volgt Jos Damoiseaux een helder stappenplan.

STAP 0:
Als u met DLM contact legt, volgt er altijd een eerste oriënterend en informatief kosteloos gesprek. In dat gesprek leg ik uit hoe ik werk en wat het kostenplaatje is. Ook de reden van verkoop, of u snel wilt verkopen, of dat u de tijd heeft en de vraagprijs komt ter sprake.

STAP 1:
Als het gesprek naar wederzijdse tevredenheid verloopt, kunt u aan DLM een verkoopopdrachtverstrekken. Daarin wordt vastgelegd  welke activiteiten ons kantoor voor u gaat uitvoeren enwat dekosten zijn.

STAP 2:
DLM gaat alle over het huis noodzakelijke en relevante informatie verzamelen en op een rij zetten. Vaak worden foto’s van het huis gemaakt en plattegronden getekend en een bijbehorende omschrijving van het huis opgesteld.

STAP 3:
De woning wordt op de afgesproken wijze in de verkoop gebracht door plaatsing op diverse huizensites o.a. Funda, Jaap en Huislijn. Ons kantoor regelt in overleg met u de  bezichtigingen en geeft u van te voren tips over eventueel noodzakelijke restyling. DLM organiseert van tijd tot tijd open huis om potentiële kopers de interesseren. Na een bezichtiging is er altijd een terugkoppeling met u als verkoper.

STAP 4:
Als een van de geïnteresseerden een bod op uw huis uitbrengt, starten de onderhandelingen over de daadwerkelijke verkoop. Jos Damoiseaux voert die onderhandelingen voor u in nauw overleg.
Mocht de onderhandeling succesvol zijn, dan volgt het opstellen van een koopovereenkomst, de inspectie van lege woning en het ondertekenen van de akte van levering bij de notaris.

-----------------------------------------------------------------------
 

Woningtaxatie

Een taxatie is een bepaling van de marktwaarde van de woning door een erkend taxateur. Jos Damoiseaux is ingeschreven in het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs.
Waarom een taxatie? Een taxatie kan nodig zijn als/om:
 • Waardebepaling in het kader van de koop, verkoop van een woning om de vraagprijs of koopprijs te kunnen bepalen;
 • De geldverstrekker/financiële instelling het vraagt als noodzakelijk gegeven voor het verkrijgen van een hypothecaire lening;
 • Duidelijkheid te scheppen bij onenigheid over de huidige marktwaarde van een woning bij verkoop bv. door scheiding of het verdelen van een erfenis waarvan de woning onderdeel uitmaakt;
 • Het verkrijgen van een second opinion.
 • Herbouwwaardetaxatie van uw woning.
Ons kantoor kan een taxatie voor u uitvoeren en laten valideren door het Nederlands Woning Waarde Instituut, het NWWI.

De meerwaarde van Damoiseaux-Laeven Makelaardij, DLM:
 • Kent de markt en weet op basis deskundigheid en vakmanschap tot een goede, reële waardebepaling te komen;
 • Voert taxaties uit voor particulieren, banken en woningstichtingen en beleggers.
 • Werkt volgens een Taxatie stappenplan:
STAP 0:
Er volgt een kosteloos eerste oriënterend en informatief gesprek over uw wensen. DLM zal u informeren over de voorwaarden en het kostenplaatje.

STAP 1:
Als u met DLM in zee gaat, volgt het opstellen en ondertekenen van een taxatieopdracht  waarin o.a. de kosten worden vastgelegd en de oplevertermijn van het taxatierapport.

STAP 2:
DLM verzamelt alle noodzakelijke en voor de taxatie relevante gegevens o.a. via het kadaster, bodeminformatie en het energielabel. DLM bekijkt het pand van binnen en buiten en onderzoekt de staat van onderhoud en of er technische gebreken zijn. Ook bijzondere aspecten bv. architectonisch, het zijn van een rijksmonument en mogelijke erfdienstbaarheden spelen een rol, alsmede de ligging van de woning, wijk, straat, bereikbaarheid van voorzieningen e.d.. Dit alles wordt meegenomen in de onafhankelijke bepaling van de marktwaarde van de woning en beschreven in het uitgebreide taxatierapport.

STAP 3:
Stap 3. Het rapport wordt aan u toegezonden via e-mail en een papieren versie inclusief nota via de post.

STAP 4:
Als alles is afgerond volgt de betaling door u zelf of via de notaris.

Wenst u als eerste onze nieuwste panden in uw mailbox te ontvangen?
Schrijf u dan nu in!

Vul dan zo specifiek mogelijk ons schrijf-u-in-formulier in en wij brengen u op de hoogte van ons recentste aanbod die voldoet aan uw zoekcriteria.

Schrijf u in